Testament Vänner Medlemslåda – Jurajs nya vin september 2021

Testament Vänner Medlemslåda – Jurajs nya vin september 2021

Slutsåld

2 flaskor Testament Debit/Maraština 2019 (vitt)
1 flaska Testament Debit 2020 (vitt)
1 flaska Testament Opolo 2020 (rosé)
2 flaskor Testament Babić 2017 (rött)

Juraj har ännu en gång tagit fram ett nytt vin till alla Testament Vänner. Testament Debit/Maraština. Druvan maraština är mytomspunnen. Jurajs farmor gömde alltid undan och torkade ett par klasar för att bota snuva och hosta.

Testament Vänners nya medlemslåda Jurajs nya vin är den sjunde medlemslådan särskilt framtagen för vinklubben Testament Vänner. Lådan innehåller Jurajs nya vin, Testament Debit/Maraština.

Juraj berättar: Det är ett väldigt smaskigt vin. Det är en lokal och traditionell blandning som gjorts runt staden Šibenik under hundratals år. Men lustigt nog så tror jag inte att det finns några viner med denna blandning på marknaden. Så då bestämde jag mig för att göra ett eget. Historiskt sett har blandningen varit 70% debit och 30% maraština [uttalas maraschtiiina], men jag har kört 50/50. 

Vinet tillägnas staden Šibenik

Staden Šibenik ligger 10 kilometer från vingården

Staden Šibenik grundades för över 1000 år sedan. Staden har kallats Grad težaka, eller böndernas stad.

Efter en hård dags arbete ute på fälten återvände bönderna, tog av sig kängorna och levde ett stadsliv i sina lägenheter och ute på torgen. På sätt flöt två världar ihop. Precis som debit och maraština gör i denna blandning. 

Testament Debit/Maraština är en 50/50 blandning av de dalmatiska druvorna med samma namn. Det är en traditionell blandning, men när Juraj märkte att det inte fanns något sådant vin på marknaden beslutade han sig för att ett eget.

Testament Debit är en storfavorit från förra sommaren. Inte bara hos Testament Vänner, utan även hos Napoleon på sin tid. Han gillade nämligen druvan så pass mycket att han tillät de lokala dalmatiska bönderna att betala sina skatter i denna druva (debitum=skuld på latin).

Testament Opolo är ett ljust, friskt och lätt rosé som ändå ger utrymme åt druvan babić att sätt sin prägel på vinet. Det är världens första rosé på denna druva. Alkoholen uppgår till 11% vilket tillåter ett extra glas i sommarvärmen. Vinet är knastertorrt och om man är intresserad av sliskig disco-rosé får man leta sig någon annanstans.

Testament Babić är vinmakare Jurajs första vin på denna druva som uttalas ”baabitj”. Ett perfekt vin för sommarens grillmiddag. Läskande syror och härliga tanniner tillsammans med den härliga frukten gör få rödvinsälskare besvikna.

Vinmakare: Juraj Sladić

PDO: Norra Dalmatien

Vingård: Testament Winery

Plats: Šibenik, vid Dalmatiens kust i Kroatien

Läs mer om vinerna genom att klicka nedan:

2 st Testament Debit/Maraština
1 st Testament Debit
1 st Testament Opolo
2 st Testament Babić

Beställ lådan med sex flaskor via systembolaget. se genom att klicka här.
Du kan även gå in i din lokala Systembolagsbutik och beställa genom att ange artikelnummer 53383.
Lådorna levereras utan extra kostnad till din butik inom några dagar.

2 flaskor Testament Debit/Maraština 2019
2 flaskor Testament Babić 2017
1 flaska Testament Debit 2020
1 flaska Testament Opolo 2020


Testament Vänner

Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig till dig som fyllt 25 år.

Bekräfta din ålder genom att godkänna nedan.
Confirm your legal drinking age by clicking below.

  Jag är minst 25 år