Testament Babić rött


Testament Babić

Beställ på systembolaget.se
ARTIKEL NR. 73669
PRIS 169 kr

(klicka här)

Det vanligaste ordet efter första klunken Testament Babić är ”oj!”. Var nyfiken och ta steget in i Dalmatiens nygamla vinvärld.


Testament Babić är ett fruktigt rubinrött vin av handplockade ekologiska druvor. Vinet har en tät, mörk färg med aromer av mogna körsbär och dalmatiska kryddor och örter. Vinet har trevliga tanniner som tillsammans med en härlig syra ger en mäktig struktur och trevlig finish.

Testament Babić har vunnit en silvermedalj med 93/100 poäng i världens största vintävling, Decanter World Wine Awards. Det är första gången som ett vin gjort på druvan babić premieras i Decanter-tävlingen.

Serveras med fördel vid 16 grader tillsammans med mogna ostar eller dalmatisk prosciutto. Ett perfekt grillvin.

Babić är en lokal dalmatisk röd druva som härstammar från vinodlingen i Bucavac som finns på UNESCOs världsarvslista, bara några kilometer från Testament Winery.

Testaments ekologiska vingård på 47 hektar ligger på kullar som sluttar ner mot Adriatiska havet, vilket skapar en ständig havsbris som sätter sina spår i vinet. Plantorna växer i en utmanande och karg miljö, som till hela 80% består av kalksten. Det är i denna miljö som babić-druvan är i sitt esse och skapar premiumviner av högsta rang.

Druva 100% dalmatiska Babić

Vinmakare Juraj Sladić

Vingård Testament Winery

PDO Sjeverna Dalmacija, Norra Dalmatien

Hållbarhet Ekologiskt vin, handplockade druvor, naturlig jäst, ofiltrerat

Utmärkelse Silvermedalj i Decanter

Vintyp Rött

Alkohol 13,5% Socker 3 gr/l

Plats Šibenik på Dalmatiens kust i Kroatien

Framställning Handskördade druvor i mitten av september och jäsning med skalkontakt i 10 dagar. Lagrat sex månader på amerikansk och fransk ek.

Testament Vänner

Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig till dig som fyllt 25 år.

Bekräfta din ålder genom att godkänna nedan.
Confirm your legal drinking age by clicking below.

  Jag är minst 25 år