Testament Vänner Medlemslåda – Jurajs nya dog september 2023

Testament Vänner Medlemslåda
”Jurajs nya dog”

September 2023

Juraj har gjort ett nytt vin. Det är en dog, fast på druvan plavac mali. Och mycket riktigt… vinet heter The Dalmatian Dog Plavac Mali.

Testament Vänners nya medlemslåda Jurajs nya dog är den tolfte medlemslådan särskilt framtagen för vinklubben Testament Vänner. Lådan innehåller bland annat Jurajs helt nya vin – The Dalmatian Dog Plavac Mali.

Juraj, berätta om ditt nya vin.

Först och främst, stort tack till alla Testament Vänner för alla snälla ord om The Dalmatian Dog på druvan babić. Ni har inspirerat mig att göra en dog till. Plavac mali är Dalmatiens mest planterade rödvinsdruva så jag tänkte att den också förtjänade en dog. Resultatet blev just The Dalmatian Dog Plavac Mali.

Vad mer kan du säga om druvan?

Trogna Testament Vänner har redan smakat på druvan i både sjörövarvinet Testament Plavac Mali och Merga Victa Rosé.

Med The Dalmatian Dog Plavac Mali ville jag göra ett vin som är lite mer dog-likt än sjörövarvinet. Med det menar jag att det är fin frukt, härlig syra fast lite mer elegant i stilen. Det ska var lätt och kul att dricka. Ett glas ska leda till nästa. Det är en riktigt dalmatisk pärla.

Sex flaskor. Tre olika viner på tre lokala dalmatiska druvor.

The Dalmatian Dog Plavac Mali är ett rött vin gjort på 100% av druvan plavac mali, Dalmatiens mest planterade rödvinsdruva. Lagrad på ståltank för att bevara den härliga frukten.

Testament Debit är ett vitt vin på 100% debit. Debit har varit lite av en bortglömd dalmatisk druva men Testament Winery och ett par andra vingårdar har lyft druvan till nya höjder.

Testament Opolo är en återkommande succé i medlemslådorna. Vinet är gjort på 100% babić. Testament Winery är Dalmatiens största och ledande producent av viner på den läckra dalmatiska druva.


Vinmakare: Juraj Sladić

Vingård: Testament Winery

PDO: Norra Dalmatien

Plats: Šibenik, vid Dalmatiens kust i Kroatien


Läs mer om vinerna genom att klicka nedan

3 flaskor The Dalmatian Dog Plavac Mali (rött)
2 flaskor Testament Debit (vitt)
1 flaskor Testament Opolo (rosé)

Testament Vänner

Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig till dig som fyllt 25 år.

Bekräfta din ålder genom att godkänna nedan.
Confirm your legal drinking age by clicking below.

  Jag är minst 25 år