Testament Plavac Mali rött

Testament Plavac Mali

SÄLJES ENDAST SOM EN AV VINERNA I TESTAMENT VÄNNER MEDLEMSLÅDA
Klicka här för att läsa mer om medlemslådan

Detta vin på Dalmatiens mest populära rödvinsdruva är lite grand av en sjörövare, fast i kostym

Patricia från Testament Winery berättar: Plavac mali är den mest populära rödvinsdruvan i Dalmatien. Under flera år har vi sett vilken enorm potential Testament Plavac Mali har och det känns verkligen jätteroligt att vinet nu mognat till sig så att vi kan släppa det till alla vinälskare.

Testament Plavac Mali [uttalas plaavats maali] är ett rött vin med härlig intensiv frukt med mörka bär och plommon. Ett fyrverkeri med arom och smak. Det torra vinet har kittlande tanninerna som gifter sig fint med den läskande syran. Peppar och örter. Vinet har lagrats på neutrala amerikanska och franska ekfat. 

En sjörövare i kostym

Plavac Mali är en druva som kan ge rejält spretiga viner, lite som en sjörövare. Här i norra Dalmatien har vi mer kalksten och ett något svalare klimat än i södra Dalmatien där druvan oftast odlas. Detta innebär att Testament Winery kan göra en mer elegant plavac mali, lite som en sjörövare fast i kritstrecksrandig kostym.

Plavac mali betyder ”lilla blå”. En av föräldrarna är den kroatiska druvan tribidrag, som DNA-tester har visat vara den ursprungliga zinfandel-druvan.

Druva 100% Plavac Mali

Vinmakare Juraj Sladić

PDO Sjeverna Dalmacija, Norra Dalmatien

Hållbarhet Ekologiskt vin, handplockade druvor

Vintyp Rött

Alkohol 15% Socker < 3 gr/l

Plats Šibenik på Dalmatiens kust i Kroatien

Framställning Handskördade druvor i slutet av september, två veckors kontrollerad jäsning, lagrat på neutrala franska och amerikanska små ekfat

Testament Vänner

Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig till dig som fyllt 25 år.

Bekräfta din ålder genom att godkänna nedan.
Confirm your legal drinking age by clicking below.

  Jag är minst 25 år