The Dalmatian Dog rött


The Dalmatian Dog 2016
The only dog that smiles

Beställ på systembolaget.se
ARTIKEL NR. 72703
PRIS 119 kr

(klicka här)

Vi tillägnar detta vin dalmatinern. Smidig, muskulös, graciös och uthållig. En god vän och följeslagare. Ungefär som vi vill att detta vin ska vara.

The Dalmatian Dog är vinmakare Jurajs nya babić. Den som druckit Testament Babić känner igen sig, men en intressant detalj är att doggen inte har lagrats på ekfat – allt för att bevara friskhet och den magiska babić-frukten.

Vinet är rubinrött och har en doft av mogna körsbär och ljuvliga dalmatiska örter. Syrorna och tanniner kittlar fint och vinet har en kompakt struktur. En av Jurajs målsättningar med vinet var att göra ett vin som låter sig drickas, där en klunk leder till nästa. Ett vin för alla veckans dagar.

Serveras med fördel vid 16 grader tillsammans med lammsteken med rikliga mängder örtkryddor, vitlök och olivolja. Eller drick det som det är och njut.

Dalmatinern är en urgammal hundras som härstammar från Dalmatien, kustregionen i Kroatien där Testament Winery ligger. Dalmatinerns prickiga päls gör den lätt att känna igen. Den har alltid varit en god följeslagare som under årtusenden lärt sig följa människan som vän och arbetspartner.

Dalmatinern har eskorterat diligenser och brandvagnar och troget vaktat dem mot eländen. Den har en smidig och muskulär kropp. Den är graciös och uthållig. Faktiskt är den ungefär som vi vill att detta vin ska vara. 

Och dalmatinern har ett särdrag som skiljer den från andra hundar. Den skrattar genom att dra upp läpparna och visa hela sitt mäktiga bett. The Dalmatian Dog – The only dog that smiles.

Druvorna är handplockade från Testament Winerys ekologiska vingård som ligger på kalkstenskullar som sluttar ner mot Adriatiska havet. Den karga jordmånen och svalkande havsbriserna ger en härlig karaktär till vinet.

Druva: 100% dalmatiska babić

Vinmakare: Jural Sladić

PDO Sjeverna Dalmacija, Norra Dalmatien

Hållbarhet Ekologiskt vin, handplockade druvor, naturlig jäst

Vintyp Rött

Alkohol 14% Socker 4 gr/l

Plats Šibenik på Dalmatiens kust i Kroatien

Framställning Handskördade druvor i mitten av september och jäsning med skalkontakt i 7 dagar. Lagrad på ståltank.